Direkte til indholdet

Gratis danskundervisning til udenlandske medarbejdere

Det er heldigvis hverken dyrt eller besværligt at give dine internationale medarbejdere bedre danskkompetencer. Faktisk er det ofte både gratis og nemt for dig.

Vi er med i hele processen - i det administrative, i at afklare finansieringsmuligheder og dine medarbejderes konkrete sprogbehov. Og selvfølgelig danskundervisningen, som er vores kerneopgave og dét, vi er specialister i.

En god investering, der giver værdifulde medarbejdere

Når udenlandske medarbejdere bliver bedre til dansk, får de bedre muligheder for at udvikle sig og udnytte deres kompetencer på arbejdspladsen. Det bliver muligt at tilbyde medarbejdere efteruddannelse, som fx AMU-kurser der ofte er på dansk.

Et fælles sprog gavner det sociale fællesskab på arbejdspladsen - og mindsker risikoen for misforståelser og fejl. Det giver øget effektivitet og fleksibilitet, og forbedrer samarbejdet på tværs af medarbejdergrupper. Samtidig mindskes risikoen for arbejdsulykker, når alle medarbejdere forstår arbejdspladsens sikkerhedsinstrukser og manualer.

Også når vi taler fastholdelse af internationale medarbejdere er det danske sprog er afgørende faktor. For nøglen til tilknytning til arbejdspladsen, til lokalsamfundet og fællesskabet er det danske sprog.

Derfor giver det mening at sætte dansk i kursuskataloget.

Medarbejder ved skrivebord.
Danskundervisning medførte, at Goytome Hailes kompetencer i højere grad kunne sættes i spil på arbejdspladsen.

Jesper Schelde, transportkoordinator ved Danske Fragtmænd, om at tilbyde sin medarbejder danskundervisning i arbejdstiden:

“Vores medarbejder, Goytome, viste stærke kvaliteter i arbejdet, som vi gerne ville udvikle på. Men sproget var en hindring.

Derfor valgte vi at tilbyde ham danskundervisning i arbejdstiden, og det har givet ham det, han havde brug for. Han er blevet bedre til at snakke dansk og har fået mere selvtillid. Derfor kan han nu få mere ansvar og varetage andre typer opgaver. Men uden et sprogligt boost havde Goytome ikke haft mulighed for at avancere i jobbet.”

Dansk tilpasset virksomhedens behov

Sprogcenter Vejle tilbyder danskkurser til medarbejdere, der tilrettelægges, så undervisningen imødekommer behovene på den enkelte virksomhed. 

Erfaringer viser, at arbejdsgiverens indstilling har en effekt på medarbejdernes motivation. Så du kan som arbejdsgiver med fordel opfordre dine medarbejdere til at tage i mod tilbuddet om gratis Danskuddannelse på Sprogcenter Vejle. Eller du kan overveje, om du vil rekvirere et virksomhedslagt forløb, så du kan tilbyde danskundervisning på arbejdspladsen. Det kan nemlig også ofte gøres gratis, for tilbuddet gives til alle nye borgere, uanset hvor undervisningen finder sted.

Indholdet i undervisningen kan være:

  • Fagspecifikke ord og begreber
  • Kommunikation med kunder og samarbejdspartnere
  • Udtaletræning
  • Skriftlig kommunikation på arbejdspladsen
  • Sikkerhedsreglement og kvalitetsprocedurer
  • Pausesnak og deltagelse i sociale sammenhænge på arbejdspladsen

Holdundervisning eller individuelle forløb

Hvert forløb tilrettelægges i samarbejde med virksomheden, så undervisningen passer til medarbejdernes sproglige niveau, arbejdsopgaver og arbejdstid. Undervisningen kan foregå i Sprogcentrets lokaler eller ude på den enkelte virksomhed og der er ikke et krav om et minimumsantal deltagere for at oprette et undervisningsforløb. Vi tilbyder både holdundervisning og individuelle forløb.

Kontakt os for at høre mere om mulighederne for din virksomhed.

Bliv inspireret med en film om dansk på arbejdspladsen her.

Bliv inspireret

Bliv inspireret til dansk på jobbet i Sprogguiden, og læs mere om, hvad dit lokale sprogcentre kan tilbyde dig i folderen fra De Danske Sprogcentre.

Bliv klogere på dine muligheder

Ved at tilmelde dig De Danske Sprogcentres interessebank, får du at vide, hvordan et samarbejde med dit lokale sprogcenter kan være af stor gavn for dig, dine ansatte og din virksomhed. 

Tilmeld dig her 

Sprogcenter Vejle står klar til at indgå samarbejde med din virksomhed!

Find inspiration fra din branche her

Landbrug og sprogundervisning
Landbrug
KUndeservice og sprogundervisning
Kundecenter
Restaurant og sprogundervisning
Restaurant
De Danske Sprogcentres logoDe Kommunale Sprogcentres logo