Direkte til indholdet

Tillykke til alle vores prøvekursister!

Onsdag eftermiddag - lige på tærsklen til juleferie - holdt vi på Sprogcenter Vejle dimissionsfest for de af vores kursister, der netop har bestået deres Prøve i Dansk.

Prøve i Dansk er kulminationen på års hårdt arbejde med at tilegne sig et helt nyt sprog. At lære en masse nye lyde, at forstå en helt anden kultur og at finde sig til rette med nogle anderledes ord. Til prøven bliver kursisterne testet i både læsning, skrivning og deres evne til at lave en mundtlig præsentation og indgå i en samtale på dansk. De har trænet og øvet sig - og høster nu frugterne af deres arbejde.

Det er en bedrift, der er værd at fejre. Derfor var vi glade for at kunne holde dimissionsfest for omkring 50 kursister og familiemedlemmer i teatersalen Domus på Vejle Ungdomsskole. Det var nogle festlige timer med glade og stolte kursister. Rummet summede af snak mellem de nye venskaber, der er opstået i tiden på sprogcentret. Det var ægte hygge på en mørk og regnfuld decemberdag!

Sprogcenterleder, Inger Andersen, holdt tale og ønskede kursisterne tillykke med deres nye sprog - og held og lykke i deres fremtid i Danmark: 

"En Prøve i Dansk kommer ikke af sig selv. I dag er en dag fyldt med stolthed og lettelse! Jeres familier er stolte over, at I nu får bevis på, at I er godt på vej til at få lært det danske sprog - og måske også lettede over, at I ikke længere skal sidde med hjemmearbejde hele tiden.

Nu skal I ud og bruge jeres stemme. I skal søge indflydelse i jeres børns vuggestuer, børnehaver og skoler, i beboer- og sportsforeninger, på arbejdspladser og uddannelser.

I skal fortsætte med at lære dansk, det bliver I ikke færdige med - det er livslang læring. Tusind tak for den tid, vi fik lov til at låne jer på Sprogcenter Vejle Vi er glade for, at vi kunne hjælpe jer på jeres vej ind i det danske samfund."

Alexander fra Singapore holdt kursisttalen - på dansk. En imponerende bedrift efter bare et år på Sprogcenter Vejle:

"Vi har lært det danske sprog, som er nøglen til det danske samfund - og for nogle af os, nøglen til vores familier! Jeg kan nu snakke med mine svigerforældre, uden at nogle ord går tabt.

Danmark er et nyt kapitel i mit liv, og det er godt at have jer med i det. Jeg er trist over, at vi nu skal gå hver vores veje og jeg kommer til at savne jer.

Tak til sprogcentret. Det er verdens bedste sprogcenter!" lød det fra Alexander.

Kursisterne fik deres prøvebeviser overrakt af deres undervisere og hver eneste kursist blev klappet op på scenen. Bagefter blev de betydningsfulde papirer beundret - mens hyggesnakken fortsatte over sandwich og chokolade.

 
De Danske Sprogcentres logoDe Kommunale Sprogcentres logo