Direkte til indholdet

Skriftlige Prøver i Dansk i denne uge

25.05.23

 

I denne uge har vi afviklet skriftlige Prøver i Dansk, så der har været en hektisk summen af aktivitet og nervøsitet.

Tirsdag og onsdag blev Prøve i Dansk 2 og 3 afholdt i UngVejles lokaler på Domus med henholdsvis 102 og 67 prøvedeltagere. Torsdag gik 16 prøvedeltagere til Prøve i Dansk 1 i vores egne lokaler på Damhaven i Vejle. I år kunne vi ikke tilbyde at afholde Studieprøven, så vores Studieprøvekursister tog mandag turen til Kolding for at tage den skriftlige prøve.

I alt har 185 prøvedeltagere aflagt prøve hos os i denne uge. Det gælder både vores egne fra Vejle, Fredericia og Give samt en del selvstuderende.

Prøveugen er kulminationen på flere måneders planlægning for det administrative team, og prøveansvarlig, Karen-Lise Almind er meget tilfreds med afviklingen i denne termin.

"Alt er gået godt. Vi har et solidt korps af tilsynsførende, som har mange års erfaring og kender procedurerne helt ned i detaljen. Vi har også fået en aftale med Lions Club, og det er nogle vildt dygtige og pålidelige folk, der får praktikken til at glide," fortæller Karen-Lise Almind.

For prøvedeltagerne er det års hårdt arbejde og studie, der kulminerer i denne prøvetermin, og for mange, er der meget på spil. Derfor arbejder vi gundigt med opgaverne hele vejen igennem processen, som består af mange skridt.

"Når prøven er afleveret, tjekker vi hver enkelt opgave igennem for, om alle informationer er der. Så skal de kopieres i tre eksemplarer, pakkes i konvolutter og afleveres på posthuset, så de kan blive sendt til censor. Når både censor og eksaminator har rettet opgaverne, kan vi give prøvedeltagerne besked om deres karakter. Så det er en procedure med mange skridt," forklarer Karen-Lise.

De mundtlige prøver afholdes mellem den 12. og 21. juni. Vi ønsker alle prøvedeltagere held og lykke!

De Danske Sprogcentres logoDe Kommunale Sprogcentres logo