Direkte til indholdet

Om genåbning på Sprogcenter Vejle: "Vi er meget glade!"

Kursister til undervisning i klasseværelse
Sprogcenterleder Inger Andersen

Sprogcenterleder Inger Andersen er glad for at kunne byde kursisterne indenfor igen.

Hoveddøren går op og i flere gange dagligt igen. Der er liv i klasseværelserne og på gangene, og der er en lyd af latter og læring og glædelige gensyn. Der er mundbind og håndsprit, tests og afstand i rigelige mængder. Og så er der bred enighed om, at vi er glade for at være tilbage!

"Vi er meget glade!" siger Iryna, som er kursist på Danskuddannelse 3, modul 2. "Vi er glade for at se hinanden igen."

Efter tre måneders online undervisning kunne Sprogcenter Vejle endelig åbne dørene for vores kursister onsdag den 17. marts. Endnu engang til en helt ny hverdag, med fysisk fremmøde halvdelen af tiden - mod fremvisning af en negativ coronatest - mens den resterende halvdel stadig foregår online.

Iryna fortæller: "Jeg synes, det er nemmere at øve at snakke dansk til fysisk undervisning." "Den fysiske undervisning er mere effektiv," indskyder medkursisten Lea. Lea startede på Sprogcentret i den online periode, så først nu har hun mulighed for at møde sin lærer og sine klassekammerater og tale dansk i levende live. "Vi håber og venter på, at vi kan have fuld fysisk undervisning!" slutter Iryna med et stort smil.

Sprogcenterleder: "Rigtig, rigtig dejligt!"

Sprogcenterleder, Inger Andersen, er også glad:

"Det er dejligt at kunne byde kursisterne velkommen igen og at der bliver noget liv her. Og især at kunne give vores prøvekursister et tilbud om fremmøde inden de skal til prøve. Man kan se den glæde, der er, at kursisterne er glade for at se hinanden og mødes med deres klassekammerater. Alt i alt rigtig, rigtig dejligt."

Det praktiske omkring genåbningen til en ny hverdag er også forløbet problemfrit. "Alle har været samarbejdsvillige om at skulle vise en negativ coronatest. Kursisterne kommer nærmest med deres telefoner fremme. Langt de fleste møder ind, og er glade for at gøre det. Det er jo også et meget trygt sted at være - her går ingen rundt, som ikke er nytestede," slutter Inger.

I kølvandet på et år med utallige nye erfaringer udi online undervisning har Sprogcenter Vejle dannet et udvalg, som skal samle alle de mange gode erfaringer, vi har fået. De skal undersøge, hvordan vi kan gøre brug af dem i vores undervisning fremadrettet. Alt imens vi glæder os over muligheden for igen at kunne se hinanden i øjnene og lære dansk sammen - på knap så meget afstand.

De Danske Sprogcentres logoDe Kommunale Sprogcentres logo