Globus – Sprogcenter Vejles ungeafdeling

Globus er en afdeling på Sprogcenter Vejle, som er særligt tilegnet unge udlændinge mellem 17 og 25 år. Vi tilbyder primært danskuddannelse som på Sprogcenter Vejles øvrige afdelinger. Derudover undervises eleverne også i matematik, engelsk, brancherettet dansk samt valgfag såsom idræt og KREA.

Vi samarbejder

Vi tror ikke på skyklapper og solo show. På Globus forsøger vi at hjælpe hinanden og gøre hinanden stærkere. I undervisningen arbejdes der ofte med projekter, hvor eleverne anspores til samarbejde, til at indgå kompromiser og til at nå et fælles mål.

På Globus ser vi os selv som et springbræt mod uddannelse eller arbejde i det danske samfund. Derfor har vi en tæt dialog med de instanser som er relevante for vores elever.

Derfor har vi:

  • et tæt samarbejde med Vejles ungdomsuddannelser
  • et tæt samarbejde med lokale virksomheder
  • et tæt samarbejde med Jobcenters sagsbehandlere og virksomhedskonsulenter

Som noget helt særligt har sagsbehandlere og virksomhedskonsulenter fra Jobcenter deres eget kontor i vores hus. Det har både betydet, at Jobcenters medarbejdere kender vores elever betragteligt bedre og, at vores elever opnår en større tillid til Jobcenter og det kommunale system.

Den bedste Start

Netop i samarbejde med Jobcenter har vi tilpasset et særligt undervisningsforløb, som vi kalder ”Den bedste Start”. Forløbet består af tre dele:

  1. danskuddannelse
  2. almen uddannelse i matematik, engelsk og brancherettet dansk
  3. praktik

Tilsammen giver det vores elever en 37 timers uge, og den bedste start på deres liv i Danmark ved at hjælpe dem på vej mod uddannelse og selvforsørgelse.

Vi støtter og vejleder de unge

Når de fleste af eleverne starter hos os, har de ikke været i Danmark særlig længe. Det betyder at eleverne, samtidig med at skulle lære et nyt sprog, også har travlt med at finde bolig, lære om E-boks, Nem-id og købe buskort. Derfor har vi på Globus vores egen vejleder, som hjælper og støtter de unge med praktiske og sociale udfordringer. Med vores vejledningstilbud oplever vi samtidig ro og fokus i undervisningen.

Globus’ helt særlige identitet

For at opnå et godt læringsmiljø mener vi, at både fysiske og sociale rammer skal være i top. Vi er et sted, vores elever kan lide at komme. Både for at blive undervist, men også for at mødes socialt. Vi bliver altid glade for, at se de unge hænge ud i loungen med en kop kaffe og et spil kort, eller til et spil bordfodbold efter skoletid. Vi bliver lige så glade, når vores tidligere elever kommer på besøg og fortæller om, hvordan det går.

Globus er ikke bare en ungeafdeling på Sprogcenter Vejle. Det er også et frirum fra forældre og voksne, hvor vi giver eleverne plads til at lære og plads til at være.